Her har du en oppskrift på en supergod suppe av Suco grillet søtpotet til ca.5
personer. Denne oppskriften kan også brukes til å lage en nydelig gresskarsuppe.
Da med Suco Grillet Butternut gresskar.
Slåtto produktnavn | Epd nr. |
Suco Grillet søtpotet | 5624507 |
Suco Grillet Butternut gresskar | 5624861 |
Slåtto chorizo pepperoni | 4086542 |
Slåtto grillbacon rått | 4364766 |
Slåtto grillbacon stekt | 5778378 |
Slåtto gyrosbrød | 1632603 |
Slåtto pita fin/grov | 5825658/ 5827027 |
Harissa (chilipaste) | 5212345 |
Ingredienser
- 1 kg Suco grillet søtpotet
- 2 gulrøtter, skrelt og delt i biter
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1l kyllingkraft (eller 1l vann + buljong/fond)
- 2-3 dl kokosmelk
Smak til med salt, pepper, 1ts knust ingefær og 1ts Harissa chili paste.
Perfekt topping til supper er å sprøsteke strimlet Slåtto chorizo eller Slåtto grillbacon. Både chorizo og grillbacon setter en nydelig smak på suppen.
Slik gjør du:
- Stek sjalottløk og hvitløk i smør til løken er blank. Ha over søtpotet, gulrot og kyllingkraft. Kok opp og la det småkoke til det er mørt ca. 15 minutt. Strimle og stek chorizo i en panne.
- Mos søtpotetsuppa med en stavmikser.
Tilsett kokosmelk og smak til med salt og pepper. Suppen skal være litt fyldig. - Server gjerne med vårt gode pitabrød eller gyrosbrød delt i fire ved siden av.
God fornøyelse!