Gyrosbrød 18 cm / 85 g

Dette greske åpne pitabrødet er bakt i Hellas, Brødet brukes blant annet til populære greske matretter som Gyros og Souvlaki, men kan brukes som basis for en spennende toast, som kuvertbrød mm. Dette er en litt mindre utgave av vårt populære 21 cm gyrosbrød, og er dermed enklere å fylle opp til litt lavere varekost.

Tips:

Gyrosbrød er som poteten, det kan brukes til så mangt, spør oss om tips og inspirasjon

  1. Stek 50g kjøtt for 18cm gyros brød eller 75g kjøtt for 21cm gyros brød i en stekepanne eller på en stekeplate til det er gjennomstekt. For falafel gyros kan du enten steke det i en frityrkoker eller i ovnen med litt olje.

    Forbered alt tilbehør slik at alt er klart til å monteres.

  2. Gyrosbrødet varmes fra tint tilstand i ovn eller på flatgrill.
    Flatgrill 180 grader : Fukt brødet godt, legg det på grillen med lokk over. Snu etter 40 sek gi det en dusj med vann og sett på lokket i nye 40 sek.
    Ovn 180 grader: Fukt brødet godt legg det på rist. Varmes i 1 min
  3. Smør med Tzatziki på den siden som ikke har riller, legg på kjøtt eller falafel, og tomat, agurk, salat og oliven (valgfritt) – kan også ha pommes fritt inn
  4. Rull/brett sammen og pakk inn i aluminiumsfolie for take-away servering.
  5. Brødet må holdes fuktig gjennom hele brette/rulle prosessen

GTIN D-PAK Art nr EPD nr Varenavn Vekt/krt Ant./krt
070569500193129315739941Gyrosbrød 18cm/85 g9600 g