Thai kyllinggryte med lun rissalat. En varm og fyldig rett med fersk chili, kokosmelk, paprika og ananas. Servert med vår rissalat, gir det retten et spennende og fargerikt preg, som samtidig er praktisk for kjøkkenet. Denne oppskriften er tilpasset ca. 4 porsjoner
Ingredienser:
- 500g Skavet kyllingkjøtt naturell
- 300g Stir fry grønnsaker
- 2ss soyaolje
- 2stk chili
- 2stk lime
- 2 fedd hvitløk
- 2 bokser kokosmelk
- 1 stk paprika
- 3stk ananasringer (m. saften)
- 6ss vann
- Maizena
- 600g rissalat med edamame og rosin
Slik gjør du:
- Varm oljen i panne og stek kyllingkjøttet til gylden farge.
- Fres hakket hvitløk og chili hver for seg.
- Ha kyllingkjøttet over i en kasserolle, tilsett kokosmelk og frest hvitløk. Kok opp under svak varme.
- Kutt paprika og ananas i biter. Tilsett i gryta og la det koke sammen med kyllingkjøttet.
- Tilsett frest finkuttet chili
- Smak til med saften fra lime og ananasen
- Rør maizena ut i litt vann. Tilsett under omrøring som anvist på pakke.
- Serveres med rissalat som varmes raskt i stekepanne eller ovn.