Shawarma kylling i pita

Skavet kyllingkjøtt med shawarma kryddermix. En klassiker fra Mellom-østen.
Serveres i pitabrød med taratorsaus og kebabpeperoni.

Slåtto produktnavn Epd nr.
Skavet kyllingkjøtt naturell5684840
Tahina5455142
Slåtto pita fin/grov5825658/ 5827027
Peperoni 460g6055040
Trykk på epd nr i tabell for informasjon

Ingredienser
  • 500g Skavet kyllingkjøtt, naturell
  • 1dl tyrkisk yoghurt
  • 1ss presset sitronsaft
  • 2 ss Sevan kryddermix Shawarma chicken
  • 1ts salt

Taratour saus

  • 1 dl tahini
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 1 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 4 stk pitabrød
  • 1 pakn salat
  • 1 glass peperoni
Slik gjør du:

1. Kylling: Bland tyrkisk yoghurt, sitronsaft, olivenolje, revet hvitløk, shawarma chicken spice mix og salt til en marinade i en skål.
Legg kyllingen i marinaden og la stå kjølig i minst 60 min.
2. Taratorsaus: Bland alle ingredienser i en bakk og mix sammen med stavmikser.
3. Sett ovnen på 200°c. Stek kyllingen i ca 15 min. Skyll salaten og skjær peperoni til ønsket størrelse.
4. Server kyllingen i varmt pitabrød sammen med saus, salat og peperoni.

Sjekk ut flere oppskrifter fra Midtøsten på https://sevan.se/no/oppskrifter