Skavet kyllingkjøtt med shawarma kryddermix. En klassiker fra Mellom-østen.
Serveres i pitabrød med taratorsaus og kebabpeperoni.
Ingredienser
- 500g Skavet kyllingkjøtt, naturell
- 1dl tyrkisk yoghurt
- 1ss presset sitronsaft
- 2 ss Sevan kryddermix Shawarma chicken
- 1ts salt
Taratour saus
- 1 dl tahini
- 3 ss sitronsaft
- 1 stk hvitløksbåt
- 1 dl vann
- 1/2 ts salt
- 4 stk pitabrød
- 1 pakn salat
- 1 glass peperoni
Slik gjør du:
1. Kylling: Bland tyrkisk yoghurt, sitronsaft, olivenolje, revet hvitløk, shawarma chicken spice mix og salt til en marinade i en skål.
Legg kyllingen i marinaden og la stå kjølig i minst 60 min.
2. Taratorsaus: Bland alle ingredienser i en bakk og mix sammen med stavmikser.
3. Sett ovnen på 200°c. Stek kyllingen i ca 15 min. Skyll salaten og skjær peperoni til ønsket størrelse.
4. Server kyllingen i varmt pitabrød sammen med saus, salat og peperoni.
Sjekk ut flere oppskrifter fra Midtøsten på https://sevan.se/no/oppskrifter