Nye gode glutenfrie produkter

I siste lanseringsvindu kom vi med en rekke glutenfrie produkter.
Vi har lenge kunnet tilby glutenfri pizzabunner og hamburgerbrød, men har nå utvidet det glutenfri sortimentet med en rekke nye produkter. Fellesnevner er at alt blir lidenskapelig bakt på vårt bakeri, Glunot i Trysil. Råvarene er norske og italienske og velges nøye ut for å ivareta høy kvalitet og godt næringsinnhold. Les om Glunot her!

Produktene vi snakker om er en fantastisk eplekake, boller, skolebolle og en nydelig cantucci med mandel. Ikke mindre er baguette, foccacia og to størrelser av grovbrød. 500gr og 1200gr. De to sistnevnte har vi fått en voldsom positiv tilbakemelding på. Kunder går til kjøkkenet etter måltidet og spør om å få kjøpe resten av brødet. Bedre enn det blir det jo ikke!
Vi har alt du måtte trenge av produkter og ideer for å tilby en solid meny av påsmurte alternativer.

  • Visste du at:
    Glutenfritt grovbrød har per i dag ingen brødskala for å måle grovhet?
    Merkeordningen inkluderer kun fem glutenfrie melsorter; havre, hirse, sorghum, ris og mais. Dermed er det kun disse som gir uttelling i beregning av grovhet til produktet.
    Skal Brødskala’n kunne brukes for å vurdere grovheten på glutenfrie produkter, må den inkludere alle glutenfrie “kornsorter”. Et glutenfritt havrebrød vil etter merkeordningen oppnå full score, mens et 100 % fullkornsbrød laget av bokhvete, teff, quinoa og amaranth får 0 i grovhetsprosent og blir dermed likestilt en loff. Havre er en nyttig råvare, men det finnes mange flere næringsrike glutenfrie “kornsorter”, såkalte pseudocerealer, som bidrar med nyttige fiber i et glutenfritt kosthold.”
    (19.04.2023 Det Glutenfrie Verksted)
  • Desember 2024