I dette lanseringsvinduet satser vi i Norsk Storhusholdning på nye og spennende produkter til meze-bordet, men hva er egentlig «meze»? Hvor kommer det fra, og hvordan kan du servere din egen meze?

Meze er orientalske snacks servert sammen.
En herlig blanding av salater, steker, kjøttspyd, syltede grønnsaker og søtsaker som ofte er overfylt sammen. Hver tallerken har sin egen smak og særpræg. Ofte krydret, men ikke for sterkt. Meze er både en matkultur og en måte å sosialisere på. Det er ingen regler her, ingen. En eller to tallerkener kan være en matbit, flere kan være en hel middag. Bare bland, lag mat og server som du vil!

Hvor?
Meze er først og fremst en mattradisjon over hele Midtøsten, i landene rundt Øst-Middelhavet og i Nord-Afrika, og hvert land har sin egen vri på den. Som kjøkkenretning er meze  enda større og  sprer seg over hele verden. Kommer meze-en til ditt kjøkken også?

Når?
Vi mener du kan spise meze når som helst. Du kan lage noen enkle måltider til fredagsmiddagen, eller servere meze når du vil samle gode venner for en kveld. Spis med eller uten bestikk og la alle smake på godbiter sammen, gjerne med noe som bobler i glasset, eller med granatäpplejuice som de gjør i Midtøsten.

Hvordan?
Tradisjonelt spiser du meze som hovedrett og ikke som forrett. Du serverer enten alle rettene på samme tid, eller deler opp og serverer for eksempel «kalde retter», «varme retter» og «desserter». Alle rundt bordet plukker opp det de liker, som på en buffet.

Meze fra Norsk Storhusholdning:
Vi i Norsk Storhusholdning er alltid på jakt etter nye, spennende smaker og konsepter å tilby dere, kundene våre, og er derfor stolte av å kunne vise fram en rekke nye produkter spesielt egnet til meze-bordet. Hummusvarianter, kikerter, bulgur, krydder og puréer er blant våre nyheter i mai.

Ta en titt på våre meze-og tapas produkter her!