Anne Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken vant årets NM i Sunn Fastfood (FOTO: KARINE HILDONEN HENRIKSEN, CONVENIENCE)

Tidligere denne uken ble Anne Lise Sørensen og Patricias Gatekjøkken kåret til norgesmester i Sunn Fastfood i regi av opplysningskontoret for frukt og grønt. Retten hun vant med bestod av vår Fiskeburger m/Tare og Ramsløk servert med vårt Surdeigsbrød Lyst, vi vil i den anledning fortelle litt mer om dette innovative og bærekraftige produktet:

Bakgrunnen for produktet

Slåtto er opptatt av mat og helse og ønsker å videreutvikle seg – også på det området som handler om fremtidsrettede måltidsløsninger. Gjennom deltagelse i Fremtidsmat får Slåtto og Norsk Storhusholdning nyttige impulser. ”Vi opplever tydelig hvordan holdningen i serveringsnæringen og hos forbruker endrer seg til stor interesse for sunnere produkter”, sier produktsjef Jan-Erik Teigen.

Slåtto og Norsk Storhusholdning lanserte nylig vegetarprodukter med stor suksess, en klar indikasjon på at serveringsmarkedet var modent for sunnere og mer utradisjonelle produkter. Et eksempel er at fiskemat med høyt innhold av fisk er et produkt som oppfattes som sunt, men som ofte har et høyt saltinnhold.  Som medlem av Saltpartnerskapet ønsker vi å styrke helseaspektet ved å bruke andre og flere ingredienser med positive helseeffekter i fiskemat. Her kommer taren og dens positive egenskaper inn i bildet:

”Spesielt i Asia omtaler en ofte tare som “havets grønnsak”. Tare inneholder de samme vitaminene som en finner i grønnsaker fra landjorda. I tillegg inneholder tare flere viktige vitaminer, blant annet B12 og C. Tare inneholder også store mengder jod.”, kan produktsjef Jan Erik Teigen fortelle. Jod er forøvrig et næringsstoff mange nordmenn ikke får nok av i sitt daglige kosthold, viser nyere forskning. ”I tillegg til å være fullspekket med vitaminer og mineraler, reduserer tare nødvendigheten av å bruke salt i maten. Våre fiskeburgere inneholder derfor kun ett gram salt per 100 gram vare», forteller han videre.

Norsk tare

Taredyrking er en relativt ny og liten næring i Norge. Utviklingsmulighetene og markedsmulighetene for tare dyrket i norske farvann er vurdert som svært gode. Høy vannkvalitet og renhet, kombinert med gunstige temperaturforhold er bare noen aspekter som gir produkter i ypperste verdensklasse. Slåtto bruker derfor bærekraftig dyrket tare fra kysten utenfor Værlandet i Vest-Norge. Taren dyrkes av samarbeidspartner i prosjektet; Seaweed of Norway.

Ved å bruke tare i fiskeburgerne våre skaper dermed Slåtto og Norsk Storhusholdning et innovativt produkt som er bra for helsen, støtter norsk gründervirksomhet – og smaker fantastisk!

Seaweed of Norway dyrker tare utenfor kysten av Vest-Norge, nærmere bestemt Værlandet

Hva ble resultatet?

Jo, det ble en velsmakende fiskeburger som inneholder 77% ren fisk, tilsatt tare – samt en norgesmestertittel. Burgeren har lavt saltinnhold men et hav av gode smaker. Den er perfekt egnet som burger, fiskekake, til buffet og som kantineprodukt. Leveres i to smaksvarianter – med tare, og tare med ramsløk. 60- eller 120 gram-størrelser.

Taren bidrar til å gi god konsistens og bindeevne på burgerne, noe som resulterer i faste og fine fiskeburgere som tåler varmholding godt, og som kan tilberedes med alle slags ovner og griller.

Fiskeburgerne passer godt sammen med HOFF Sweet Potato Waffle Fries eller HOFF Potato Logs og HOFF Dippmiks Wasabismak.

Dersom du ønsker å teste vår fiskeburger med tare, eller noen av våre andre nyheter kan du ta kontakt med vårt salgsapparat, så hjelper de deg gjerne!